Spela på hockey

Att spela på hockey skiljer sig något från att spela på exempelvis fotboll. Tempot är mycket högre och en match kan därmed ha väldigt snabba vändningar. Det blir också oftast ganska mycket mål i förhållande till andra lagsporter. Detta gör hockey till en mycket spännande sport att spela på, men också nervöst. Inom hockey går det att spela på allt från antal mål i matchen till exakta resultat.

Eftersom hockey är en relativtice-hockey-583676_960_720 liten sport så finns det inte lika mycket matcher att spela på som i andra större sporter. Men eftersom det ofta går att spela på matcher längre ner i divisionerna och på både dam- och herrhockey så är ändå utbudet relativt stort.

Den bästa hockeyligan i världen finns i Nordamerika och kallas för NHL. Där är rinkarna lite mindre än i Europa vilket ökar på tempot ytterligare. De flesta matcher i NHL spelas i svensk tid mätt på natten vilket kan göra det lite besvärligt att följa om man bor i Sverige. Däremot är det perfekt för nattugglor som behöver något spännande för att fördriva tiden. Att spela live på en NHL-match är oftast en mycket spännande upplevelse och perfekt om man jobbar nattskift och har lite tid över. Det är också en chans att sätta sig in i världens bästa hockeyliga.

För den som inte är en nattuggla finns ju förstås också Swedish Hockey League (SHL), tidigare känt som Elitserien. SHL brukar klassas som en av de tre bästa ligorna i världen. Man behöver alltså inte sitta uppe hela natten och se på NHL för att uppleva hockey i världsklass. Att spela på svensk hockey är en fördel för den som vill uppleva hockey på plats. Det finns nämligen oftast ett elitlag relativt nära att gå och se på var man än befinner sig i Sverige. De flesta spelsidor erbjuder även spel på andra hockeyligor, exempelvis ryska KHL eller den finska FM-ligan.