Spela på E-sport

E-sport är ett omdebatterat område i sportvärlden och vissa menar att det inte ens borde räknas som en sport eftersom man för det mesta sitter stilla. Sporten kräver dock ofta goda reflexer och ibland också ett bra sikte, så om till exempel skytte ska räknas som sport, varför då inte också E-sport?

Inom E-sport finns det många olika spel som går att spela med pengar på. Det största spelet inom E-sport är utan tvekan Counter-Strike som är ett skjutspel där man kan spela i olika lag. Det finns även strategispel att spela på och mycket mer. Inom dessa spel anordnas matcher och tävlingar som ofta går att spela på. Dessa matcher och tävlingar brukar livesändas på internet och går alltså att se direkt från din dator, surfplatta eller kanske mobiltelefon.esports small

Det finns olika sätt att spela på E-sport. Precis som i andra sporter kan man betta på vem eller vilka som kommer vinna eller förlora, antal poäng, eller kanske hur många gånger en viss spelare ”dör” i spelet eller hur många fiender en spelare skjuter i en viss omgång och så vidare.

Om man vill spela med pengar på E-sport kan det vara bra att sätta sig in lite i E-sportvärlden. Exempelvis genom att själv spela spelen eller genom att läsa om dem. Det kan också vara bra att kolla upp hur bra ett lag eller en spelare som man bettar på är och hur de brukar spela. Det finns precis som i andra sporter olika hemsidor för E-sport där man kan se statistik, laguppställning och så vidare.

Numera finns det möjlighet att spela på E-sport på de flesta spelsajter och bettingbolag. För många är det en helt ny värld att utforska och det blir givetvis extra spännande om man också väljer att spela på E-sporten. Många hemsidor erbjuder även tips och tricks när det kommer till att betta på E-sport.