Betting i mobilen

Betting har förmodligen funnits så länge det har funnits något att betta på. Kanske bettade redan de gamla grekerna när de bevittnade sina olympiader, men då spelade man kanske om grannens get. Mycket har dock hänt sen dess. Den digitala revolutionen ger oss nu möjligheten att betta på i stort sett oändligt många olika idrottsevenemang över hela världen och man behöver inte ens besöka tobaksaffären och lämna in en kupong.

Ej heller behövs det tillgång till en dator. Numera går det, för den som har en smartphone med internetuppkoppling att betta direkt från mobilen. De allra flesta spelföretag erbjuder till och med optimerade appar för ändamålet. Det är alltså fullt möjligt att till exempel betta på en fotbollsmatch som pågår på andra sidan jordklotet mobile-bettingsamtidigt som man sitter på bussen på väg hem från jobbet, eller varför inte när man är ute på en skogspromenad? Allt som krävs är att det finns tillgång till internet.

Vanligtvis innehåller betting via mobil i stort sett samma innehåll som om man hade besökt själva hemsidan via en dator. Vissa bettingsidor har dock mobilanpassade hemsidor eller appar vilket gör det enklare att använda i mobilen. Kanske att knapparna är större så att det är lättare att trycka med fingrarna och att överflödig information som tar för mycket kapacitet och för mycket plats för mobilens mindre skärm har sållats bort.

De flesta bettingsidor erbjuder även andra tjänster än betting på sport. Man kan oftast även betta exempelvis på vem som ska bli USAs nästa president, eller vem som vinner Idol. Det finns också ofta möjlighet att spela casinospel via mobilen eller poker.

Förutom allt detta går det för det mesta bra att via mobilbetting undersöka, se matcher och spela på resultat i realtid, så kallad livebetting. Betting i mobilen är perfekt om man exempelvis upptäcker att det är en match man vill betta på men inte kommer hinna hem innan den har börjat, eller om man vill betta i slutet på en match men inte kommer hinna få tillgång till en dator innan den har slutat.